Våga mer och lev mer
Livslust

Gör saker i ditt liv

Jag tror att ofta lägger vi alldeles för mycket värdering i sakerna vi gör i vårt liv, vilket yrke vi väljer, vad vi studerar och kanske även vilka hobbys vi har så som att träna till exempel. Helt plötsligt så är vi en IT-tekniker, en förskollärare eller en lokalvårdare och på fritiden är vi en löpare – men det är vi ju inte, i alla fall inte huvudsakligen. Framförallt så är vi medmänniskor och sedan så gör vi lite olika saker i våra liv, vi jobbar på förskola, eller som lokalvårdare och vi löper på fritiden. Om vi blir alla dessa saker och lägger så mycket av vår identitet i det, vad händer då om det tar slut? Vad händer om du ÄR en IT-tekniker och av någon anledning måste sluta på ditt jobb och har svårt att hitta ett nytt? Tappar man inte väldigt mycket av sin identitet i så fall?

Jag har till och med svårt att definiera mig som förälder eller fru – i första hand så är jag bara jag, jag är Camilla och jag har ett barn och jag har en man och det tillsammans med många andra saker formar så klart mitt liv, men det är inte det som identifierar mig.

De här tankarna och reflektionerna grundar sig från tankar från en kille som heter Micke Gunnarsson – in och följ på sociala medier på en gång!

Du vågar mer

I mitt liv har jag gjort flera olika saker utan att planera det i minsta detalj, jag har sagt upp mig från jobb, sålt lägenhet, åkt till Australien i ett år själv, jag har pluggat flera olika saker och områden, startat företag och så vidare. En del personer tycker säkert att jag är slarvig och “hopplös” som pluggar massa olika saker som jag inte jobbar med, säger upp mig från fasta tjänster för att resa och så vidare men framför allt så har jag fått höra många gånger nu när jag har tagit tjänstledigt från min fasta tjänst för att driva företag utan att ens ha en plan tajmad och klar in i minsta detalj att jag är modig som följer min dröm.

Det är klart det är roligt att få höra att man är modig men jag har lite svårt att ta till mig varken att jag skulle vara hopplös eller modig, för att för mig så är det ju bara olika saker jag gör i livet. Jag lever mitt liv och då måste jag göra saker jag känner för att göra – livet är alldeles för värdefullt för att anpassa sig efter någon mall eller några förväntningar som samhället har. Vill man studera till ett yrke och arbeta med det hela livet – gör det!

Vill du leva som en nomad och ta inkomster där du hittar det – gör det! Gör vad du vill! Och när du börjar förstå att din val av saker du gör här i livet, är inte så allvarliga – det kommer alltid att lösa sig, så kommer du börja våga göra mer saker. Ta inte saker på för stort allvar – det som definierar dig som människa är dina värderingar och hur du möter andra människor, inte vilka sysselsättningar du har.

Toughest medalj

Jag är en person – jag tränar, jag har tagit mig igenom ett tufft lopp, jag har ett barn men jag är också nöjd och glad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *